800 javë të jetës shtatzënë, historia e 48-vjeçares që ka 22 fëmijë e 14 nipër e mbesa

800 javë të jetës shtatzënë, historia e 48-vjeçares që ka 22 fëmijë e 14 nipër e mbesa

Në një botë ku numri i pjesëtarëve në një familje është gjithmonë e më shumë në rënie, duket se kjo nuk ka të bëjë me rastin e Sue Radford, një 48-vjeçare, e cila është nënë e 22 fëmijëve dhe aktualisht pret nipin e saj të 14-të. Familja Radford, e cila ka 11 djem dhe 11 vajza, sa vjen e bëhet më e madhe.

E lindur më 22 mars 1975, Sue Radford filloi “udhëtimin” e saj prindëror në një moshë të re. Sue Radford, e cila lindi fëmijën e saj të parë, Chris, në moshë të re, u martua me të dashurin e saj të shkollës së mesme, Noel Radford.

Menjëherë pas martesës së çiftit, lindi fëmija i tyre i dytë, Sophie, vetëm fillimi i një familjeje me 22 fëmijë. Çdo vit që kalonte, çifti zgjeronte familjen. Aktualisht në familje janë: Radford Chris (34), Sophie (29), Chloe (27), Jack (26), Daniel (24), Luke (22), Millie (21), Katie (20), James (19), Elie (18), Aimee (17), Josh (15), Max (14), Tillie (13), Oscar (11), Casper (10), Halli (8), Phoebe (6), Archie (5), Bonnie (4), Heidie (3) dhe foshnja e tyre e vdekur Alfie.

Të jetosh me kaq shumë fëmijë është padyshim e vështirë, por Sue dhe Noel kanë krijuar një mjedis edukues dhe mbështetës për familjet e tyre. Ata theksuan rëndësinë e dashurisë, disiplinës dhe vlerave të forta familjare.

Familja, e cila nuk është e subvencionuar, zotëron një furrë buke të drejtuar nga familja e quajtur “Faraday’s” dhe ata jetojnë në shtëpinë me 10 dhoma gjumi që blenë në vitin 2004. Ndërkohë, fëmijët më të mëdhenj të shtëpisë, Chris dhe Sophie, jetojnë me familjet e tyre.

Sue Radford së fundmi lindi fëmijën më të vogël të familjes, Heidi, në vitin 2020 dhe ajo betohet se është e fundit. Ajo thotë se ka kaluar më shumë se 800 javë të jetës së saj shtatzënë. Çifti ka edhe 13 nipër e mbesa, ndërsa aktualisht janë në pritje të nipit të 14-të.